10 / 18 240

Notiser

Svenska mordfall

Forum

Om

E-post: Lösenord:
Registrera ny användare!
Notiser > Ali våldtog 13-årig flicka - hedersmördades av nya pojkvännen Ali som ville ha oskuldAli våldtog 13-årig flicka - hedersmördades av nya pojkvännen Ali som ville ha oskuldPublicerad 2017-08-08

Den 9 februari i år hittades Ali J, 16, skadad vid en cykelväg i stadsdelen Sätra i Gävle. Pojken var på väg till skolan när han blev knivhuggen så illa att han avled.

Samma kväll gick en då 17-årig pojke, Ali K, som var anhållen i sin frånvaro in till polisen i Gävle och lämnade över sig själv. Några dagar senare häktades han och erkände senare att han knivhuggit Ali J.

Under utredningen framkom i vittnesförhör vad som hade varit upprinnelsen till mordet: För ett par år sedan hade Ali J. våldtagit en då 13-årig flicka i sin bostad, medan hans kusin hållit vakt utanför rummet. Ali J. hade tillsammans med sina kompisar sedan spridit rykten om flickan på skolan och bland ungdomar i Gävle.

Så småningom hade flickan inlett ett förhållande med Ali K, som blev besvärad av de rykten om flickan som Ali J. legat bakom. I vittnesförhör berättar människor i Ali K:s närhet att han var muslim och att det var viktigt för honom och hans familj att hans eventuella flickvän skulle vara oskuld. Det ska ha varit orsaken till att Ali K, som nu hunnit fylla 18 år, i februari knivhögg Ali J. till döds.

Idag kom domen mot Ali K. i Gävle Tingsrätt. 18-åringen döms till sluten ungdomsvård i tre år och två månader. Ali K, som saknar svenskt medborgarskap, slipper dock utvisning. Han ska dock betala skadestånd om totalt 130 000 kr till Ali J:s anhöriga. Domen finns i sin helhet att ta del av här.
Läs alla notiser om fallet    Läs i databasen om 16-åring mördad intill cykelväg i Gävle