19 / 17 616

Notiser

Svenska mordfall

Forum

Om

E-post: Lösenord:
Registrera ny användare!
Notiser > Fem livstidsdomar för hedersmord i GävleFem livstidsdomar för hedersmord i Gävle

Publicerad 2017-07-14

Under sammanlagt 24 förhandlingsdagar under våren har åtta personer stått inför rätta misstänkta för inblandning i kidnappningen och mordet på Ramin Sherzaj. 23-åringen försvann i april förra året. Då drogs han in i en bil vid Slottstorget i Gävle.

Enligt åklagaren misshandlades och ströps Ramin Sherzaj sedan till döds. Först två veckor senare hittades han död vid en skogsväg söder om Sundsvall.

Åtta personer ställdes inför rätta misstänkta för inblandning i händelsen. Sex av dem misstänks för människorov och mord, de andra två för medhjälp till dessa brott. Motivet ska ha varit att upprätta hedern hos familjen, efter att bilder publicerats på sociala medier där Ramin och hans tidigare flickvän kysstes.

Exflickvännen åtalades tillsammans med sina släktingar för att ha lockat till sig Ramin Sherzaj och fört honom till platsen där han kidnappades. Enligt åklagaren ska hon dessutom ha väntat med att ringa 112 och när hon väl gjorde det ljög hon.

Sex personer dömdes idag för mord. Fem av dem får fängelse på livstid, däribland exflickvännen. Den sjätte döms, på grund av sin ålder, till fängelse i 14 år. Två personer som stod åtalade för medhjälp till människorov och mord respektive skyddande av brottsling frias av tingsrätten. Domen finns att ta del av här.
Läs alla notiser om fallet    Läs i databasen om Ramin kidnappad och hedersmördad i Gävle