19 / 17 616

Notiser

Svenska mordfall

Forum

Om

E-post: Lösenord:
Registrera ny användare!
Notiser > FUP om knivmord på Östra kyrkogården i MalmöFUP om knivmord på Östra kyrkogården i Malmö

Publicerad 2017-06-28

I måndags inleddes rättegången mot en 20-årig asylsökande som misstänks ha mördat ett jämnårigt flyktingbarn som hittades död på Östra kyrkogården. Två bekanta till mördaren åtalas också för inblandning i dådet.

Det var på morgonen den 19 september som en hundägare upptäckte den den döda kroppen på en komposthög på kyrkogården. Vid tidpunkten för upptäckten ska det ha gått minst ett dygn sedan mordet, men den exakta brottstiden har inte gått att fastslå.

Mordoffret uppgavs från början vara 16 år, men under rättegångens första dag framgick det att obduktionen visat att hans ålder var 19 år.

Åklagarens teori är att mordvapnet ska ha eldats upp på Ribersborgsstranden tillsammans med blodiga kläder. De misstänkta ska även ha grävt ner registreringsskylten till en moped som de ska ha åkt på, samt förstört offrets mobil och kastat busskortet i vattnet.

Den bevisning som åklagaren använder sig av bygger på information från teleoperatörer om var de misstänkta, samt mordoffret, ska ha befunnit sig. Det ska också vara ett ögonvittne från brottsplatsen, övervakningskameror från Skånetrafiken och registreringar från jojo-kort.

Förundersökningsprotokoll och stämningsansökan har offentliggjorts av tingsrätten och finns att ta del av i databasen.
Läs i databasen om Kyrkogårdsmordet på flyktingbarn i Malmö