13 / 18 658

Notiser

Svenska mordfall

Forum

Om

E-post: Lösenord:
Registrera ny användare!
Notiser > 41-årig kvinna intressant spår i utredningen om sommarstugemordet41-årig kvinna intressant spår i utredningen om sommarstugemordet

Publicerad 2016-08-16

En 41-årig kvinna är nu polisens och åklagarens huvudspår i jakten på den skyldige till mordet och mordförsöket i en sommarstuga utanför Arboga den 3 augusti, uppger källor till VLT.

Den 41-åriga kvinnans make drunknade för omkring ett år sedan i Hjälmaren utanför samma sommarstuga där den 68-årige mannen hittades död och hans 63-åriga hustru svårt skadad för snart två veckor sedan. Utredningen avseende drunkningen beskrivs som omgärdad av frågetecken och beslutet att lägga ned utredningen har sedan tidigare överklagats av det försäkringsbolag som utfärdat mannens livförsäkring. 41-åringen och den drunknade maken hade ett stormigt förhållande, enligt källor till VLT. Kort efter makens död ska 41-åringen köpt en lyxbil.

Efter mordet och mordförsöket i samma sommarstuga för knappt två veckor sedan har polisen på eget initiativ väckt liv i utredningen kring drunkningsfallet, med tesen att 41-åringen även ligger bakom makens död.

41-åringen har under våren i år också varit involverad i en polisutredning där hon misstänktes ha utnyttjat flyktingspojkar sexuellt vid ett asylboende som hon tillståndslöst drev via sitt företag. Efter att utredningen mot 41-åringen lagts ned även i detta fall, misshandlades flyktingpojkarna som trätt fram och berättat om övergreppen i media.

41-åringen är enligt VLT:s källor nu alltså högintressant i ärendet om sommarstugemorden. Det är oklart om det ska vara 41-åringen själv som begått brottet, eller om hon ska ha använt sig av en torped. Enligt VLT jobbar dock polisens utredare med ett tänkbart ekonomiskt motiv även i detta ärende.
Läs alla notiser om fallet    Läs i databasen om Sommarstugemordet i Arboga