13 / 18 658

Notiser

Svenska mordfall

Forum

Om

E-post: Lösenord:
Registrera ny användare!
Notiser > Advokat: Mördare går lös i ArbogaAdvokat: Mördare går lös i Arboga

Publicerad 2016-08-09

En 68-årig man hittades mördad och bredvid låg hans 63-åriga hustru skadad, när polisen larmades till ett sommarhus i Arboga den 3 augusti. Det var den 63-åriga kvinnan själv som ringde 112 sent på kvällen och bad dem komma till sommarhuset. Kvinnan fördes direkt till sjukhus där hon opererades för stickskador i bröstet och skärsår på kroppen. Hon fick även sys i munnen och vårdas fortfarande på sjukhus.

Samma kväll anhölls hon som misstänkt för mordet på sin egen make. Men efter förhör med den 63-åriga kvinnan, där hon bestämt nekade och lämnade sin berättelse om vad som hände under kvällen, så hävdes anhållandet.

Den 63-åriga kvinnan och hennes 68-åriga make beskrivs som helt vanliga, skötsamma människor som aldrig dömts för några brott. Advokat Thomas Carlstedt blev först av rätten utsedd att bli den 63-åriga kvinnans försvarare då hon var misstänkt för mord. Nu, när hon är ett brottsoffer, är han istället hennes målsägarbiträde. Vad kvinnan blev vittne till eller inte på mordnatten är ännu oklart. Men hennes situation är svår enligt advokaten.

– Nu finns ju en mördare lös som tidigare har velat åt även min klient men misslyckats med att döda henne. Det är en mycket obehaglig situation för henne, säger advokaten till Aftonbladet.

Polisen följer bland annat upp om den drabbade familjen har haft någon hotbild mot sig, om det finns någon där ute som kan tänkas vilja dem illa – eller om det handlar om en för dem helt okänd gärningsman. Polisen uppmanar de som kan tänkas veta någonting om det som hände i sommarstugan att höra av sig till polisen på 114 14.
Läs alla notiser om fallet    Läs i databasen om Sommarstugemordet i Arboga