32 / 17 555

Notiser

Svenska mordfall

Forum

Om

E-post: Lösenord:
Registrera ny användare!
Notiser > Hassan Al-Zein försvunnen från MalmöSjubarnspappa försvann för ett år sedan - 53-åring åtalas för mord

Publicerad 2017-08-09

Sjubarnspappan Hassan Al-Zein är försvunnen sedan den 22 juni i fjol. Det är fastställt att han i två omgångar blivit upplockad av en 53-årig man i hans Volvo under dagen.

Mannen hade ett avtal med 53-åringen. Han skulle betala handpenningen på 142 500 kronor vid ett bostadsköp åt sjubarnspappan – detta eftersom han stod i skuld till honom. Det aktuella datumet skulle pengaöverföringen till säljaren göras. Men 53-åringen hade inte tillräckligt med pengar, enligt polisutredningen.

Därför inledde männen dagen med att köra runt och leta efter personer som kunde ge dem kontanter. När detta inte lyckades sköt 53-åringen ihjäl sin vän – alternativt dödade honom med ett vasst vapen, enligt åklagaren.

Men åklagaren ansåg inte att bevisen räckte för att ställa 53-åringen inför rätta för mord. Därför åtalade han tidigare i våras 53-åringen för grov misshandel och människorov. Tingsrätten fällde honom bara den förstnämnda åtalspunkten – vilket gav fyra års fängelse.

Den 12 juli kom dock beviset som fick åklagaren att justera åtalet till mord. Då fick en nyutbildad likhund undersöka Volvon, och markerade i framsätet. Likaså fick polisens tekniker ännu en gång undersöka passagerarsätets klädsel – och fann tändsatspartiklar.

När hovrätten tog del av den nya bevisningen återförvisade man fallet till tingsrätten – eftersom det nu handlade om ett mordfall. Igår började rättegången mot 53-åringen i Malmö tingsrätt. Förundersökningsprotokollet och den nya bevisningen finns att ta del av i databasen.
Permalänk    Läs i databasen om Hassan Al-Zein försvunnen från Malmö


Polis söker i sjö efter försvunna sjubarnspappan Hassan Al-ZeinPublicerad 2016-07-28

Sedan 22 juni har 51-årige Hassan Al-Zein varit försvunnen från sitt hem. Vid lunchtid lämnade han bostaden vid Nobeltorget i Malmö för att gå ut och träffa en 52-årig man.

I onsdags ska polisen ha sökt efter honom i sjöar runt Svedala, sydöst om Malmö, uppger Sydsvenskan. Under torsdagen inriktade man sig på den lilla populära badsjön Pudesjö.

Hela sjön har nu spärrats av och dykare har kallats till platsen, uppger Aftonbladet.

Enligt uppgifter till Kvällsposten misstänker man att sjubarnspappan förts bort mot sin vilja. Den 52-åring som Hassan Al-Zein skulle träffa då han försvann har tidigare varit misstänkt för inblandning i ett annat försvinnande som har stora likheter med det aktuella fallet.

Kommissarie JB Cederholm, som är ansvarig för utredningen, har uppgett för Kvällsposten att 52-åringen förhörts.

– Mannen har i förhör berättat att han och 51-åringen träffades den dagen. Sedan skildes de åt och därefter vet vi ingenting om hans öde, uppgav Cederholm.

Polisen misstänker att sjubarnspappan förts bort i en mörkblå Volvo S70 av 1998 års modell med registreringsnummer JLW777. Bilen ägs av 52-åringen och är sedan juni försvunnen.
Permalänk    Läs i databasen om Hassan Al-Zein försvunnen från Malmö