4 / 19 378

Notiser

Svenska mordfall

Forum

Om

E-post: Lösenord:
Registrera ny användare!
Notiser > Mordet på Tova Moberg utanför HudiksvallBilly Fagerström dömd till livstid för mordet på Tova

Publicerad 2018-02-15

Idag dömde tingsrätten 23-årige Billy Fagerström för mordet på 19-åriga Tova Moberg utanför Hudiksvall. Fagerström misstänktes först för människorov, men efter att den försvunna Tovas kropp påträffades i en sjö intill hans gård, ändrades rubriceringen till mord.

Påföljden för Fagerström bestämdes av tingsrätten idag till livstids fängelse. Tingsrätten konstaterar att gärningsmannen agerat mycket känslokallt genom hanteringen av Tovas kropp, som han med silvertejp och skottkärra dumpade i sjön där hon påträffades. Tingsrätten skriver också att den mördades dödsångest kan antas varit svår.

Fagerströms uppträdande under rättegången rapporteras av medier ha varit känslokall.

Tingsrättens dom har laddats upp i databasen och går att ta del av i sin helhet här.
Permalänk    Läs i databasen om Mordet på Tova Moberg utanför Hudiksvall


Kropp hittad i sökandet efter Tova MobergPublicerad 2017-05-16

Sent på måndagskvällen anträffades en kropp i anslutning till den gårdsfastighet i Forsa-området där ett intensivt sökpådrag koncentrerats efter försvinnandet av 19-åriga Tova Moberg.

Polisen vill i nuläget inte kommentera platsen eller omständigheterna då de vidtar åtgärder på platsen.

– Vi kan bara bekräfta att vi har anträffat en person under natten. Det är i samband med att vi har utfört utredningsåtgärder kring den försvunna Tova, säger Matilda Isaksson, befäl vid polisens ledningscentral till Hela Hälsingland.

Klockan 02.11 natten till tisdag gick 19-åringens far ut i ett förtvivlat meddelande på Facebook:

Det är slut, Tova har hittats avliden. Någon har tagit hennes liv. Det är så fruktansvärt tungt och jag vet inte hur vi ska klara detta.
Permalänk    Läs i databasen om Mordet på Tova Moberg utanför Hudiksvall


Tova, 19, söks av polis och tekniker söder om HudiksvallPublicerad 2017-05-15

Sedan i lördags kväll har 19-åriga Tova Moberg från Njutånger i Hudiksvalls kommun varit försvunnen. Polisen har riktat in sökinsatsen till en gårdsfastighet i Forsatrakten söder om Hudiksvall, där kriminaltekniker, ett 50-tal poliser och helikopterresurser under måndagen söker efter spår efter Tova.

Flickan ska ha anknytning till gården via personer i bekantskapskretsen.

Tre män i 20-årsåldern sitter anhållna för människorov 19-åriga Tova. Under natten mot måndagen ska polisen ha fått fram uppgifter som gjorde att man beslutade att hämta in de tre misstänkta männen till förhör. Efter de förhören anhölls männen av åklagare.

Enligt lösa uppgifter på nätet ska flickan ha träffat en ex-pojkvän innan hon skulle gå på en fest på lördagskvällen - en fest hon inte ska ha dykt upp. Andra uppgifter säger enligt Hela Hälsningland att flickan ska ha setts senast vid midnatt på lördagskvällen.

Samtidigt berättar en person för Expressen att han såg tre yngre män komma upp ur skogen på söndagskvällen. Männen ska då försökt titta bort och dölja sina ansikten.
Permalänk    Läs i databasen om Mordet på Tova Moberg utanför Hudiksvall