22 / 16 004

Notiser

Svenska mordfall

Forum

Om

E-post: Lösenord:
Registrera ny användare!
Notiser > Sida 3Fyra döda i misstänkt våldsdåd i Angered

Publicerad 2017-07-20

På torsdagsmorgonen larmades polis och räddningstjänst till en lägenhet som stod i brand i Gårdsten i Angered i Göteborg. I lägenheten påträffades en avliden kvinna och ett barn, samt två ytterligare mycket svårt skadade barn. Ett av barnen avled i ambulans och det andra på sjukhus.

Den döda kvinnan ska vara i 35-årsåldern medan de tre döda barnen ska vara i åldrarna två till åtta år gamla, uppger Polisen.

Polisen fattade misstankar om att de fyra döda utsatts för brott innan branden startade och har inlett en förundersökning gällande misstänkt mord, alternativt dråp. Enligt uppgifter till kvällspressen ska flera av de döda blivit skurna i halsen.

En man i 50-årsåldern som befann sig i närheten av platsen togs på torsdagsmorgonen in till förhör och anhölls under dagen misstänkt för mord i fyra fall. Mannen ska vara anhörig till de fyra avlidna.

Polisen har med anledning av dådet inlett en s.k. särskild händelse och arbetar för närvarande med bl.a. dörrknackning och håller förhör.
Permalänk    


Mohamad Hamdawikarmotli dömd till 17 års fängelse och utvisning


Publicerad 2017-07-18

Elham Fattal, 43, som arbetade som frisör i Märsta mördades av syriern Mohamad Hamdawikarmotli tidigare i år. Det var efter att Elham velat skiljas från mannen, som hon enligt islam var gift med, som mannen visat stor svartsjuka och slutligen ströp Elham med en förlängningssladd.

Innan mordet hade Elham fruktlöst anmält Mohamad för misshandel och ansökt om kontaktförbud.

Mohamad Hamdawikarmotli döms nu till fängelse i 17 år. Efter avtjänat fängelsestraff ska Mohamad utvisas ur Sverige. Den syriska mannen ska också betala 250 000 i skadestånd till Elhams anhöriga.

Domen finns att ta del av här.
Permalänk    Läs alla notiser om fallet    Läs i databasen om Elham Fattal strypmördad i Märsta


Två döms för dödsskjutning i Skärholmen


Publicerad 2017-07-16

I fredags kom domen mot två män för dödsskjutningen i Skärholmen i februari i år. 21-årige Rodi Celik döms till 16 år och 9 månaders fängelse för bl.a. mord och mordförsök. Hans kumpan, 20-årige Peyman Sehab, döms till 11 års fängelse. I skottlossningen dödades Oliver Färjsjö i vad som tros vara en narkotikauppgörelse. En oskyldig restauranggäst skottskadades också svårt.

Tingsrätten, som hade att utgå från att ingen av de tilltalade hade avlossat något skott, fann att de dömda hade deltagit i gärningar på sådant sätt att de skulle dömas enligt det så kallade likgiltighetsuppsåtet. Skillnaden i strafftiden beror endast på att de dömda inte är lika gamla.

Tingsrätten bestämde även att den avlidnes närmaste anhöriga skulle få ett högre skadestånd för sveda och värk än vad som normalt brukar utgå. Rodi Celik och Peyman Sehab ska betala sammanlagt ca 360 000 kr i skadestånd.

Domen finns att ta del av här.
Permalänk    Läs alla notiser om fallet    Läs i databasen om Oliver Färjsjö skjuten till döds i Skärholmen


Fem livstidsdomar för hedersmord i Gävle

Publicerad 2017-07-14

Under sammanlagt 24 förhandlingsdagar under våren har åtta personer stått inför rätta misstänkta för inblandning i kidnappningen och mordet på Ramin Sherzaj. 23-åringen försvann i april förra året. Då drogs han in i en bil vid Slottstorget i Gävle.

Enligt åklagaren misshandlades och ströps Ramin Sherzaj sedan till döds. Först två veckor senare hittades han död vid en skogsväg söder om Sundsvall.

Åtta personer ställdes inför rätta misstänkta för inblandning i händelsen. Sex av dem misstänks för människorov och mord, de andra två för medhjälp till dessa brott. Motivet ska ha varit att upprätta hedern hos familjen, efter att bilder publicerats på sociala medier där Ramin och hans tidigare flickvän kysstes.

Exflickvännen åtalades tillsammans med sina släktingar för att ha lockat till sig Ramin Sherzaj och fört honom till platsen där han kidnappades. Enligt åklagaren ska hon dessutom ha väntat med att ringa 112 och när hon väl gjorde det ljög hon.

Sex personer dömdes idag för mord. Fem av dem får fängelse på livstid, däribland exflickvännen. Den sjätte döms, på grund av sin ålder, till fängelse i 14 år. Två personer som stod åtalade för medhjälp till människorov och mord respektive skyddande av brottsling frias av tingsrätten. Domen finns att ta del av här.
Permalänk    Läs alla notiser om fallet    Läs i databasen om Ramin kidnappad och hedersmördad i Gävle


20-åring döms till rättspsyk efter dubbelmord

Publicerad 2017-07-09

Det var två dagar innan julafton i fjol som den 20-årige mannen bröt sig in i ett främmande hus i Råbo utanför Hudiksvall. Inne i huset gick han till knivattack mot en 71-årig kvinna och en 62-årig man som var hennes granne.

Den 62-årige mannen mottog fler än 20 knivhugg. Även kvinnan utsattes för flera hugg.

På fredagen meddelade Hudiksvalls tingsrätt dom i målet. 20-åringen döms för två fall av mord samt för hemfridsbrott. Påföljden bestäms till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning. Påföljden var väntad efter att en rättspsykiatrisk undersökning under rättegången slog fast att brottet begåtts under påverkan av en allvarlig psykisk störning.

Mannen döms också att betala skadestånd på drygt en halv miljon kronor till mordoffrens anhöriga. Domen finns att ta del av här.
Permalänk    Läs alla notiser om fallet    Läs i databasen om Dubbelmord vid Råbosjön i Hudiksvall


12 års fängelse för pistolmord i Alby

Publicerad 2017-06-30

Det var i början av mars som 38-åringen och en kvinna befann sig i hans bostad i Alby i ökända Botkyrka utanför Stockholm när en upprörd vän till mannen ringde.

I förhör har 38-åringen berättat hur han mötte upp vännen utanför, hur de gick in i trappuppgången tillsammans och att det där uppstod bråk. I bråket tog 38-åringen fram en pistol och avlossade ett skott som träffade vännen i huvudet.

Efter händelsen försvann 38-åringen från platsen och var sedan efterlyst i sin frånvaro i tre dagar innan han angav sig själv till polisen. Idag föll domen i Södertörns tingsrätt. 38-åringen döms mot sitt nekande till tolv års fängelse för mord. Domen finns att ta del av i sin helhet här.
Permalänk    Läs alla notiser om fallet    Läs i databasen om Dödsskjutning i trappuppgång i Alby


FUP om knivmord på Östra kyrkogården i Malmö

Publicerad 2017-06-28

I måndags inleddes rättegången mot en 20-årig asylsökande som misstänks ha mördat ett jämnårigt flyktingbarn som hittades död på Östra kyrkogården. Två bekanta till mördaren åtalas också för inblandning i dådet.

Det var på morgonen den 19 september som en hundägare upptäckte den den döda kroppen på en komposthög på kyrkogården. Vid tidpunkten för upptäckten ska det ha gått minst ett dygn sedan mordet, men den exakta brottstiden har inte gått att fastslå.

Mordoffret uppgavs från början vara 16 år, men under rättegångens första dag framgick det att obduktionen visat att hans ålder var 19 år.

Åklagarens teori är att mordvapnet ska ha eldats upp på Ribersborgsstranden tillsammans med blodiga kläder. De misstänkta ska även ha grävt ner registreringsskylten till en moped som de ska ha åkt på, samt förstört offrets mobil och kastat busskortet i vattnet.

Den bevisning som åklagaren använder sig av bygger på information från teleoperatörer om var de misstänkta, samt mordoffret, ska ha befunnit sig. Det ska också vara ett ögonvittne från brottsplatsen, övervakningskameror från Skånetrafiken och registreringar från jojo-kort.

Förundersökningsprotokoll och stämningsansökan har offentliggjorts av tingsrätten och finns att ta del av i databasen.
Permalänk    Läs alla notiser om fallet    Läs i databasen om Kyrkogårdsmordet på flyktingbarn i Malmö
< Visa nyare notiserVisa äldre notiser >ÄLDRE NOTISER