22 / 16 004

Notiser

Svenska mordfall

Forum

Om

E-post: Lösenord:
Registrera ny användare!
NotiserMan knivhöggs i halsen och avled i Tensta


Publicerad 2017-10-05

Larmet om händelsen i Stockholmsförorten inkom klockan 08.58 på torsdagen.

– Det var flera personer som sett två män stå och slå mot varandra. Sedan sprang den ena mannen därifrån, och vittnena såg hur den andra blödde från halsen, säger Anna Westberg vid polisens ledningscentral till Aftonbladet.

Den knivskurne ska ha blivit träffad av knivhugg i halsen och konstaterades avliden på plats. Mannen uppges enligt media vara i 35-årsåldern. Enligt kvällspressen kan dådet ha samband med ett dubbelmord i Rinkeby 2016.

Gärningsmannen ska efter dagens knivdåd ha sprungit iväg i riktning mot Hjulsta.
Permalänk    Läs alla notiser om fallet    Läs i databasen om Koranlärare knivdödad i Tensta


Stefan Svensson åtalas för knivmord i Malmö

Publicerad 2017-10-05

Stefan Svensson dömdes till 15 års fängelse för mordet på Andjelo Biscan 2014. Hovrätten sänkte senare straffet till två år – och Stefan Svensson släpptes fri.

Nu åtalas Svensson åter misstänkt för mord. Det var den 29 januari i år som polisen larmades till Kristianstadsgatan i Malmö. En 44-årig man hade knivhuggits så pass allvarligt att hans liv inte gick att rädda. Knivhuggen ska ha träffat offret i huvud, hals, rygg och lår och huggen orsakade stora skador på 44-åringen. Stefan Svensson häktades några dagar efter mordet och nu har åklagaren lämnat in åtalet till tingsrätten.

Åklagaren menar att Stefan Svensson har visat synnerlig hänsynslöshet vid händelsen. Svensson nekar dock till brott. Han erkänner att han har huggit offret i ryggen, men menar att han agerade i nödvärn.

Åtalet och den offentliggjorda förundersökningen finns att ta del av i databasen.
Permalänk    Läs alla notiser om fallet    Läs i databasen om Pierre knivhuggen till döds på Kristianstadsgatan i Malmö


Man friad i åtal för cementmord - mördare går fri


Publicerad 2017-09-14

I april 2014 kom det sista livstecknet från Rune Linder-Lood i Svenljunga. Drygt två år senare hittades han död i en soptunna – täckt med cement. En hemtjänstanställd misstänktes ha mördat honom – men nu friar Borås tingsrätt honom från mordmisstankarna.

Den åtalade hemtjänstmannen frias också från misstankarna om grovt rån och tillgrepp av fortskaffningsmedel. Han döms däremot för bedrägeri och barnpornografibrott.

Efter att den hemtjänstanställde anhölls första gången så gjorde polisen avlyssningar av mannen, där han bland annat sa: ”Han dog, jag tog livet av han, ursäkta mej”, enligt domen.

Han sa också, enligt domen och förundersökningen: ”Du skulle ha varit med när de ströp honom” och ”Jag la han i soptunnan, det var bråttom”.

Men enligt domen är uttalandena motsägelsefulla – mannen säger också saker som ”Jag har faktiskt inte gjort det”.

Enligt tingsrätten hade det krävts att mannen skulle ge en detaljerad beskrivning av händelseförloppet för att de skulle räcka som bevis för att han faktiskt mördade mannen i 85-årsåldern. Att den åtalade mannen nu friats innebär att Rune Linder-Loods mördare går fri.

Domen går att ta del av i databasen.
Permalänk    Läs alla notiser om fallet    Läs i databasen om Rune Linder-Lood rånmördad och ingjuten i cement


Andreas Elander döms till livstids fängelse för Ställdalenmordet

Publicerad 2017-09-12

I mitten av mars larmade en småbarnsmamma i 30-årsåldern SOS och berättade att hon mördat sin vän Gert Lindgren, 43, i hans lägenhet i Ställdalen i Ljusnarsbergs kommun. Hon häktades, misstänkt för mordet.

En månad senare greps Andreas Elander, 34, och en kvinna i 40-årsåldern misstänkta för inblandning.

I polisförhören var småbarnsmamman förtegen och ändrade sin version flera gånger, från att erkänna brottet, till att säga att det skedde i nödvärn till att säga att det inte var hon som mördade Gert Lindgren. Hon berättade då att det var 34-årige Andreas Elander som sa åt henne att ta på sig mordet.

Idag dömdes Andreas Elander till livstids fängelse för mordet. Andreas Elander har tidigare dömts för att mörda en man. År 2007 knivmördade han sin granne i Vivalla med 34 knivhugg. Han dömdes då till tio års fängelse.

Småbarnsmamman döms för skyddande av brottsling till fängelse i ett år och kvinnan i 40-årsåldern för misshandel, skadegörelse och skyddande av brottsling.

Domen finns att ta del av här.
Permalänk    Läs alla notiser om fallet    Läs i databasen om Gert Lindgren strypt till döds i Ställdalen


Åtal mot åtta ynglingar för mordhärva i Stockholms västra förorter

Publicerad 2017-08-30

Idag väcktes åtal i en omfattande mordhärva där åtta ynglingar tillsammans misstänks ha begått ett mord och ett dubbelmord i västerort under vintern 2017. De åtalade ingår i kriminella förortsnätverk och åtalas också för en rad andra brott.

Den 22 januari besköts en 25-årig man i ett parkeringsgarage i Sundbyberg. Han kördes till Karolinska, där bilen prejades och han sköts igen. Han sköts i huvudet, i överkroppen, i armen och i höger hand. Han dog senare på sjukhuset.

Sex veckor senare, den sjunde mars, knivmördades ett par i 40-årsåldern boende i Hallonbergen. Flera markerade män tog sig in deras lägenhet. Hustrun mördades inne i lägenheten, mannen lyckades fly ut på gatan där han mördades.

Enligt åklagaruppgifter bevittnade mannen i 40-årsåldern mordet på 25-åringen i januari.

Åtta män åtalas nu alltså för inblandning i de tre morden. Männen är mellan 16 och 21 år gamla, majoriteten av dem är ostraffade. De som förekommer i brottsregistret har dömts för bland annat hastighetsöverträdelse, olovlig körning och olaga hot.

De åtalade är enligt Nyheter Idag antingen födda i eller har föräldrar som invandrat från länder som Turkiet, Libanon, Iran, Irak, Kongo, Eritrea och Etiopien. Alla åtta är dock numera svenska medborgare. Sex av dem kommer åtalas för mordet den 22 januari, fyra för dubbelmordet på paret. Två av dem kommer att åtalas för inblandning i samtliga mord.

Förundersökningsprotokoll och stämningsansökan i mordhärvan har offentliggjorts av Solna tingsrätt och finns uppladdat i databasen.
Permalänk    Läs alla notiser om fallet    Läs i databasen om Mord och dubbelmord i Hallonbergen


FUP om hotellmord i Bromma


Publicerad 2017-08-25

Bilder från olika övervakningskameror visar en 36-årig mans färd genom Stockholm den 27 mars i år. När han anlände till Bromma gick han in och snattade en Coca-Cola-flaska på Pressbyrån. Därefter tog han sig till långtidsboendet där hans flickvän, 48-åriga Sonja Sabas Costich, bodde.

Två dagar senare hittades Sonja död på hotellrummet. Hon hade blivit knivhuggen i halsen och lämnad att förblöda.

Efter händelsen bokade 36-åringen en enkelbiljett utomlands, men innan han fick möjlighet att lämna Sverige greps han av polis, misstänkt för att ha utfört mordet.

Nu åtalas mannen för mord vid Solna tingsrätt, som har offentliggjort förundersökningsprotokollet. Det finns nu uppladdat i databasen.
Permalänk    Läs alla notiser om fallet    Läs i databasen om Sonja mördad på hotell i Bromma


Dom i målet om sommarstugemorden


Publicerad 2017-08-21

Idag kl 11 föll domen i Västmanlands tingsrätt i målet om sommarstugemorden i Arboga 2015-2016.

Johanna Möller, 42 och Mohammad Rajabi, 21, döms av tingsrätten för att tillsammans mördat Johannas pappa och försökte döda hennes mamma. Dessutom döms Johanna Möller för anstiftan till mord på sin tidigare make, Aki Paasila. Hon döms också för bl.a. stämpling till mord och bedrägeri. Johanna Möller döms sammanlagt på 10 åtalspunkter.

Klockan 23.10 den 3 augusti 2016 larmades polisen till en sommarstuga söder om Arboga. Där hittades en 68-årig man avliden, tillsammans med en skadad 63-årig kvinna. Mannen hade knivhuggits till döds i sin säng och redan i ambulansen pekade hans hustru ut sin dotter, Johanna Möller, som skyldig till dådet. Utöver sommarstugemordet delgavs Johanna Möller senare också misstanke om ansiftan till mord på maken Aki Paasila.

Johanna Möller döms till livstids fängelse för brotten. Den afghanska ynglingen Mohammad Rajabi döms till 14 års fängelse och livstids utvisning.

Domen finns att ta del av här.
Permalänk    Läs alla notiser om fallet    Läs i databasen om Sommarstugemordet i Arboga
Visa äldre notiser >

SENASTE SVENSKA MORDEN

2018-01-09
Man skjuten i huvudet i Halmstad
En man har hittats strax utanför Halmstad skjuten med två skott i huvudet..

2018-01-06
En anhållen misstänkt för mord i Skellefteå
En man i 70-årsåldern har anhållits misstänkt för mord i Skellefteå, uppger Åklagarmyndigheten. Polisen larmades i går kväll.

Rapportera in nytt mordfall

MEST LÄSTA FALLEN JUST NU

2017-05-14
Mordet på Tova Moberg utanför Hudiksvall
19-åriga Tova Moberg försvann i samband med att hon skulle till en fest på lördagskvällen. Flickan anmäldes ett dygn senare försvunnen.

2017-09-13
Man knivmördad i lägenhet i Hylte
En man blev under natten knivhuggen till döds när två män bröt sig in i en lägenhet i Hylte kommun, på gränsen mellan Halland och Småland. En annan man skadades lindrigt.

2017-03-08
Dubbelmord i Kista
Två män i 20-årsåldern sköts under kvällen till döds i Kista i norra Stockholm. Båda männen träffades av skott i huvudet och polisen misstänkte snart att morden hade koppling till gängkriminalitet.

2017-08-05
Man mördade sin syster på gård utanför Enköping
Syskonparet i 60-årsåldern hade stämt möte. De hade under en lång tid haft en konflikt om en sommarstuga de ägde tillsammans.

SENASTE EXTERNA NYHETERNA

Fler män topsas efter mordet i motionsspåret i Ulricehamn
Fler män i Ulricehamn ska topsas i jakten på mordet vid Lassalyckan. Förhoppningen är att DNA:t ska matcha med det som hittats på brottsplatsen.
Misstänkt mord på kvinna i Ulricehamn – hittad död vid

Leif GW skeptisk till mass-topsning i Ulricehamnsmordet
200 män så många har kallats till förhör och DNA-topsning efter mordet vid Lassalyckan i Ulricehamn. Men Leif GW Persson är skeptisk i "Veckans brott".
Misstänkt mord på kvinna i Ulricehamn – hittad död vid

Dömde företagaren: Känner mig lättad
Den 55-årige företagaren friades i dag i tingsrätten för mordet på sin fru men döms för brott mot griftefriden, eftersom han styckat kroppen.
Vivian Hultberg styckmördad i Stockholm

Psykiatern: Han ljuger om rösterna i huvudet
Han är åtalad för tre mord. Två av dem har han erkänt och skyller på att röster i huvudet från en allsmäktig "Joker" drev honom. Den berättelsen kallar p
Mord och dubbelmord i Hallonbergen

Polis friad misstänktes ha brutit tystnadsplikten
En polisman som misstänkts för brott mot tystnadsplikten och tjänstefel i samband med ett dubbelmord i Hallonbergen läggs ned.
Mord och dubbelmord i Hallonbergen

Man släppt i 23 år gammalt mordfall
Ett uppmärksammat mord för 23 år sedan på en 31-årig dörrvakt förblir olöst. I dag släppte Stockholms tingsrätt en 54-årig Malmöbo och en man från Stockhol
Cold Case Fermin Cedrez

SENASTE INLÄGGEN I FORUMEN

Jag tycker de ämnena som vart med i rättegpngspodden är riktigt intressanta då man har bildat sig en uppfattning i huvudet hur allt ser ut och så.
Att en så ung person ska förstöra andras liv, oavsett psykiskt sjuk eller ej..
tror denna man sitter på betydligt många fler liv på sitt samvete än vad folk vet om. t.ex. jasmina från sävsjö som försvann. om jag inte missminner mig helt fel så va de på tal om detta när han erkände morden på både pernilla samt engla, men inget erkännande kom. hoppas någon har ihjäl honom där han sitter, misshandeln han råkade ut för var minst sagt mild.
Jag tror karln kommer frikännas i hovrätten. Bevisningen är för tunn..
Hur sjukt är det svenska rättssamhället nu för tiden????

Kan bara gynna sjuka brottslingar, psykopater och mördare
Är så många saker jag inte kan förstå, kan givetvis vara petitesser i sammanhanget men om jag nu skulle putta en person så denne skadar sig så pass illa att h*n avlider så är inte undanröjande av kroppen/styckning det första jag tänker på.
Sedan funderar jag mycket på blodmängden i garaget där han ska ha styckat henne. Med tanke på hur mycket lump/bråte som finns i garaget tycker jag det är konstigt att det inte finns mer blod och fläckar.
Förstår även inte delen med att han ska ha grillat delarna, testerna visar ju inga spår på att diesel används i grillen, samt att delarna omöjligt kan ha blivit uppeldade i den temperaturen..

Jag tror att de saknade delarna är slängda nånstans vid asfaltanläggningarna .... Hon har ju legat typ i en hel vecka nere i garaget .. min teori är att det inte kommer mycket blod post mortem .. alltså det kommer betydligt mindre speciellt om dödsorsaken har inte framkallat starka blödningar...
Det är ofattbart att någon med ett sånt brottsregister kunnat slippa igenom rättsystemet så många år. A har tidigare dömts för flera vålds- och sexualbrott och suttit i fängelse flera gånger. Han har t.o.m. också varit aktuell som misstänkt i ett mord på en sexårig flicka redan 1997!
Sen detta efterspel då man upptäcker att någon försökt ”städa” bort honom ur utredningen av mordet på Pernilla för att dölja sitt eget slarv och rädda sitt eget skinn!
Jag är övertygad om att polisen mycket väl vet vem detta var och “vidtagit åtgärder” mot personen. Men personens identitet hålls hemlig med tanke på vad som skulle hända om det blev känt.
Hur sjukt är det svenska rättssamhället nu för tiden????
Citat Norran

Åklagaren om dödsfallet i Burträsk: ”Inga brottsmisstankar, döden har inte orsakats av annan person”
Åklagare Stina Westman fick under tisdagen besked från Rättsmedicinalverket om den kvinna som hittades död i en bostad i Burträsk i helgen. Obduktionen har visat att döden inte orsakats av annan person. Den man som tidigare suttit anhållen misstänks därmed inte längre för något brott. ”Det är givetvis en stor lättnad för honom”, säger advokat Jonas Wiklund.
riktiga kola torskar båda två idioterna som skyller på varandra

ÄLDRE NOTISER